Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto.
Těsto necháme v lednici půl hodiny odpočinout, poté vyndáme, trháme z něj menší kousky a tvarujeme z nich šišky. Ty pak vaříme v mírně osolené vodě cca 2 - 3 minuty, dokud šišky nevyplavou. Hotové šišky scedíme a ihned podáváme posypané moučkovým cukrem, mletým mákem a přelité máslem. Je možné je podávat také s dozlatova osmaženou strouhankou.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.

Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.

Autor:Veronika







Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena