Dědečkova štědrovečerní rybí polévka

Recept na polévku, která v naší rodině nemůže o Vánocích chybět.


3.3200x
90 min
4×

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
0.5 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
50 ghladká mouka

podle chuti

sůl
petrželka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
rybí hlava
rybí ocas
rybí vnitřnosti

příloha

2 kshouska

Postup přípravy

Rybí hlavu, ocas a vnitřnosti dobře opereme. Z hlavy odstraníme žábry i oči a spolu s ocasem uvaříme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na kousky a na másle (30g) ji osmažíme.

Vývar přecedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, přidáme na másle osmaženou zeleninu a nejméně 10 minut vaříme.

Uvařené rybí maso pečlivě obereme z kostí a spolu se syrovými vnitřnostmi přidáme do polévky a ještě 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a zelenou petrželkou.

Dědečkovu štědrovečerní rybí polévku podáváme s osmaženou houskou.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědečkova štědrovečerní rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena