Dědečkova štědrovečerní rybí polévka

Recept na polévku, která v naší rodině nemůže o Vánocích chybět.


3.3200x
90 min
4×

Postup přípravy

Rybí hlavu, ocas a vnitřnosti dobře opereme. Z hlavy odstraníme žábry i oči a spolu s ocasem uvaříme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na kousky a na másle (30g) ji osmažíme.

Vývar přecedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, přidáme na másle osmaženou zeleninu a nejméně 10 minut vaříme.

Uvařené rybí maso pečlivě obereme z kostí a spolu se syrovými vnitřnostmi přidáme do polévky a ještě 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a zelenou petrželkou.

Dědečkovu štědrovečerní rybí polévku podáváme s osmaženou houskou.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědečkova štědrovečerní rybí polévka

Zpět na recept