Vaření.czReceptyDědečkova štědrovečerní rybí polévka

Dědečkova štědrovečerní rybí polévka

Recept na polévku, která v naší rodině nemůže o Vánocích chybět.


3.3200x
90 min
4×

Postup přípravy

Rybí hlavu, ocas a vnitřnosti dobře opereme. Z hlavy odstraníme žábry i oči a spolu s ocasem uvaříme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na kousky a na másle (30g) ji osmažíme. Vývar přecedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, přidáme na másle osmaženou zeleninu a nejméně 10 minut vaříme. Uvařené rybí maso pečlivě obereme z kostí a spolu se syrovými vnitřnostmi přidáme do polévky a ještě 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a zelenou petrželkou. Dědečkovu štědrovečerní rybí polévku podáváme s osmaženou houskou.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dědečkova štědrovečerní rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena