Dánské kuře

Skvělý recept pro ty co už nechtějí kuře jenom upéct v troubě, ale chtějí vyzkoušet recepty jiných kuchyní.


2.81321x
120 min

Ingredience

sůl
3 dlvývar
100 gmáslo
1-2 svazečkypetrželka
1 lžícesmetana
1 kskuře
hladká mouka
mletý černý pepř

na ozdobu

12 plátkůslanina

Postup přípravy

Očištěné kuře osolíme a o opepříme. Z petrželky odkrojíme stonky, smícháme ji s polovinou másla a vložíme do kuřete.

Na zbylém rozehřátém másle osmažíme kuře po všech stranách, podlijeme teplým vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme smetanu.

Kuře ozdobíme křupavými ruličkami ze slaniny, šťávu zahustíme moukou, povaříme a je hotovo.

Dánské kuře naporcujeme a podáváme ihned.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dánské kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Dánská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.