Dánské kuličky

Recept na mleté maso s bylinkami.


5.09x
15 min
2×

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a pomeleme, můžeme použít i mleté z obchodu. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno,česnek prolisujeme, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky.

V míse smícháme maso s cibulí, přidáme 30 g mouky, tymián, papriku, sůl a koření. Směs smícháme s vejcem a přilijeme trochu mléka. Pak z ní vytvarujeme 20 kuliček, jemně je obalíme v mouce a uložíme do ledničky.

V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje, přidáme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vaříme 10 - 15 minut, dokud se neodpaří voda a omáčka nezhoustne.

Na pánvi rozehřejeme zbylou lžíci oleje spolu s máslem. Potom postupně osmažíme masové kuličky, aby zhnědly - asi 5 minut. Odstraníme tuk, kuličky vrátíme zpátky, zalijeme omáčkou, přikryjeme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě při 180 °C.

Dánské kuličky podáváme s rýží a jogurtem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dánské kuličky

Zpět na recept