Dánské kuličky

Recept na mleté maso s bylinkami.


5.09x
15 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
sůl
1 ksvejce
30 gmáslo
mléko
1 kscibule
pepř
50 ghladká mouka
500 gvepřové maso
0.3 lžičkymletá sladká paprika
1 konzervakrájená rajčata (400g)
1 lžícesekaný tymián

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a pomeleme, můžeme použít i mleté z obchodu. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno,česnek prolisujeme, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky.

V míse smícháme maso s cibulí, přidáme 30 g mouky, tymián, papriku, sůl a koření. Směs smícháme s vejcem a přilijeme trochu mléka. Pak z ní vytvarujeme 20 kuliček, jemně je obalíme v mouce a uložíme do ledničky.

V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje, přidáme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vaříme 10 - 15 minut, dokud se neodpaří voda a omáčka nezhoustne.

Na pánvi rozehřejeme zbylou lžíci oleje spolu s máslem. Potom postupně osmažíme masové kuličky, aby zhnědly - asi 5 minut. Odstraníme tuk, kuličky vrátíme zpátky, zalijeme omáčkou, přikryjeme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě při 180 °C.

Dánské kuličky podáváme s rýží a jogurtem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dánské kuličky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Dánská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena