Na steak použijeme svíčkovou z daňka nebo jiné zvěřiny. Svíčkovou odblaníme, trochu nasolíme a zprudka opečeme vcelku na olivovém oleji ze všech stran.
Takto připravené maso dáme pod gril asi na 10 minut. Záleží na tom, jak máme steak rádi. Syrovější 5 minut, medium 10 minut, zcela propečený 15 minut.
Zatím si dáme omyté brambory se slupkou, mrkve a kedlubnu, zeleninu osolíme. Uvařené brambory rozpůlíme a ještě je opražíme na olivovém oleji dozlatova.
Mrkev a kedlubnu nakrájíme na drobné kousky. Vsypeme je do vyšší nádoby, přidáme vývar, trochu smetany a rozmixujeme ručním mixérem v pyré. Fazolky a chřest očistíme a na másle osmažíme asi jen 3 minuty.
Steaky z daňka nakrájíme, servírujeme na předehřáté talíře se zeleninovým pyré, chřestem a fazolkami.