Dančí steak se zeleninou

Vynikající recept na steak z divočiny.


3.79x
75 min
1×

Postup přípravy

Na steak použijeme svíčkovou z daňka nebo jiné zvěřiny. Svíčkovou odblaníme, trochu nasolíme a zprudka opečeme vcelku na olivovém oleji ze všech stran.

Takto připravené maso dáme pod gril asi na 10 minut. Záleží na tom, jak máme steak rádi. Syrovější 5 minut, medium 10 minut, zcela propečený 15 minut.

Zatím si dáme omyté brambory se slupkou, mrkve a kedlubnu, zeleninu osolíme. Uvařené brambory rozpůlíme a ještě je opražíme na olivovém oleji dozlatova.

Mrkev a kedlubnu nakrájíme na drobné kousky. Vsypeme je do vyšší nádoby, přidáme vývar, trochu smetany a rozmixujeme ručním mixérem v pyré. Fazolky a chřest očistíme a na másle osmažíme asi jen 3 minuty.

Steaky z daňka nakrájíme, servírujeme na předehřáté talíře se zeleninovým pyré, chřestem a fazolkami.
user-icon

autor vbanetka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dančí steak se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská