Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce

Starobylý zvěřinový recept.


4.58x
120 min

Ingredience

100 golej
150 gcibule
100 gceler
100 gmrkev
0.5 lčervené víno
100 gsušené švestky
100 gperník
100 gjablečná šťáva
1000 gdaňčí maso
50 gvařená rajčata

podle chuti

sůl
jalovec
bobkový list
pepř
mletá skořice

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Rajčata uvaříme a propasírujeme. Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky.

Dančí maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, zeleninu přidáme k masu a opět opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi 1,5 hod.

Uvařené maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do perníkové omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.

K dančímu guláši se švestkami v perníkové omáčce chutnají nejlépe špecle promaštěné máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena