Ďáblíkův čokoládový dort

Další recept na vynikající čokoládový dort.


4.7162x
60 min
20×

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a společně s třtinovým cukrem, 15 cl zakysané smetany ji rozpustíme ve vodní lázni.

Kakao, mouku a lžičku jedlé sody prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme změklé máslo a vyšleháme. Pomalu přidáváme cukr. Snížíme rychlost šlehání a do žloutků s máslem postupně přidáváme mouku. Nakonec postupně přiléváme 0,25 cl vlažné vody.

Těsto vložíme do mísy, přidáme čokoládovou směs a pomaličku přidáváme sníh ušlehaný s bílků.

Těsto rozdělíme na poloviny a přelijeme do dvou stejných vymazaných a vysypaných forem o průměru 22 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme s vanilkou a moučkovým cukrem a kakaem. Jeden díl korpusu dáme na talíř. Potřeme krémem a přikryjeme druhým korpusem.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, 15 cl kysané smetany ohřejeme. Smetanu vlijeme do čokolády a promícháme. Polevou potřeme celý dort a ozdobíme podle fantazie.

Ďáblíkův čokoládový dort dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout a poté můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďáblíkův čokoládový dort

Zpět na recept