Ďábelská kuřecí stehýnka

Milovníci ostřejších pokrmů určitě nepohrdnou ďábelskými kuřecími stehýnky, upečenými v troubě nebo na grilu.


3.179x
60 min
4×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Z koření, oleje, křenu a hořčice umícháme marinádu, kterou důkladně potřeme ze všech stran kuřecí stehna. Maso necháme v marinádě uležet několik hodin, nejlépe do druhého dne.

Kuřecí stehna položíme do tukem vytřeného pekáče. K vymazání můžeme použít například Ramu, na chuti masa nic nezkazí, ba naopak. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při teplotě jen 150°C, aby se maso nevysušilo. Upečená křidýlka musí být měkká a mít křupavou kůžičku. Během pečení kuřecí stehna obrátíme, případně mírně podlijeme vodou, nebo pod masem necháme rozpustit ještě trochu tuku.

Pokud jsme vlastníky zahradního grilu nebo horkovzdušné trouby s grilem, můžeme stehna grilovat. V každém případě chutnají ďábelsky, nezáleží na způsobu pečení.

Ďábelská kuřecí stehýnka můžeme podávat jen s chlebem a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďábelská kuřecí stehýnka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká