Cuketová omáčka

Recept na výbornou levnou omáčku použitelnou za tepla i za studena.


4.318x
45 min
4×

Ingredience

100 golej
1 kscibule
1 kelímeksmetana
1 hrnečekvoda
2 kscuketa
1 lžícehladká mouka

podle chuti

sůl
ocet
1 hrstkopr
2 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Cuketu očistíme, zbavíme jader, nastrouháme na hrubo, osolíme, nakapeme několik kapek octa a necháme asi 15 minut odležet. Tuk rozehřejeme v kastrole, do horkého tuku dáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Přisypeme červenou paprikou a do toho dáme hrst kopru. Cuketu vymačkáme, přidáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme doměkka asi 15 - 20 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme ji do omáčky a necháme chvilku povařit. Cuketovou omáčku podáváme s chlebem nebo brambory. V létě je výborná studená. Může se přelít perkeltem, případně přidat řízek nebo karbanátek. Nemáme-li kopr, nahradíme ho rajským protlakem nebo pastou.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cuketová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena