Cuketová buchta se skořicí

Velice chutná buchta ze strouhané cukety.


4.6269x
30 min
45×

Postup přípravy

Používáme čtvrtlitrový hrnek.

Olej, celá vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme nebo umícháme. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu. Cuketa musí být oloupaná a zbavená pecek, střed vykrojíme. Zamícháme. Nakonec přidáme hladkou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sodu a skořici. Vše dobře ušleháme.

Cuketové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Cuketovou buchtu se skořicí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (elektrická), a pečeme dozlatova.

Cuketovou buchtu se skořicí přelijeme čokoládou nebo jen tak ocukrujeme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketová buchta se skořicí

Zpět na recept