Rychlá buchta s cuketou potřená marmeládou. Recept je nenáročný a dobré chuti.
Hodnocení
4.8
/ 5 (48x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
10x
Ingredience
Ostatní
Olej1/2 hrnku
Mléko1/2 hrnku
Cuketa1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice1 hrnek
Polohrubá mouka3 hrnky
Rybízová marmeláda1 sklenka
Koření do perníku1 lžíce
Vejce L3 ks
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Veškeré ingredience si odměříme.
Sypké ingredience promícháme. Vejce rozkvedláme s olejem a mlékem. Do vajec postupně přisypáváme mouku a nakonec vmícháme cuketu (i s puštěnou šťávou). Důkladně promícháme, těsto nalijeme do tukem vymazaného plechu a uhladíme.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C do zezlátnutí asi 25 minut. Buchtu necháme zcela vychladnout a pak ji po povrchu potřeme marmeládou. Můžeme použít i dýňová povidla.
Cuketovou buchtu s marmeládou podáváme nakrájenou na kostky.
1 hrnek = 250 ml
Jednoduchá, rychlá a výborná :) - použila jsem marmeládu z čer. rybízu.
mandarinka0007
Super!
Výborná buchta! Já přidala dvojnásobek cukety (měla jsem větší) a nahoru meruňkovou marmeládu a všem chutnala tak, že do večera nic nezbylo :-) Určitě budu dělat častěji.
Máca
Málo cukety
Ahoj, buchta je moc dobrá, ale klidně bych ještě přidala cuketu!
Jarin69
Výborná buchta ,a s marmeládou úžasná !!! Určitě ještě udělám a dále ji doporučuji.
Peepule
Chutná, rychlá a jednoduchá - já dala navrch borůvkovou marmeládu a chutná výborně!