Cuketa po čínsku

Recept na vynikající směs na topinky, která chutná všem.


4.517x
75 min
1×

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a nastrouháme, oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

Nejdříve na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme cuketu a česnek. Přidáme všechny zbývající suroviny - sójovou omáčku, chilli koření, rajský protlak a vegetu (zelenou nebo modrou). Dusíme vše na oleji, dokud se většina vody nevypaří. Můžeme dochutit, například přidat více chilli, pokud máme raději ostřejší jídla.

Po vychladnutí směs sterilujeme na 80 °C cca 20 minut. Směsí se naplní asi 14 malých zavařovacích sklenic. Cuketa po čínsku vydrží klidně 3 roky, pokud ji dřív nesníte.
user-icon

autor aneta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketa po čínsku

Zpět na recept