Čorba

Bulharská národní polévka, která je velice sytá. Pochutnáte si na mase a fazolích!


3.0897x
60 min
1×

Ingredience

1 lžícerajčatový protlak
50 guzenina
2 dlkysaná smetana
20 ghladká mouka
200 ghovězí maso
100 gkořenová zelenina
200 gbílé fazole
200 gvepřové maso

podle chuti

sůl
tymián
nové koření
celý pepř

Postup přípravy

Bílé fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme doměkka.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak libovolnou uzeninu.

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K poloměkkému masu přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření. Když je maso se zeleninou skoro měkké, přidáme tymián a rajčatový protlak. Uvařené fazole přidáme do polévky, vsypeme kousky uzeniny a zahustíme moukou rozšlehanou s kysanou smetanou. Čorbu dobře promícháme a společně vše povaříme asi 10 minut.

Čorba nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čorba

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Maďarská