Čorba

Bulharská národní polévka, která je velice sytá. Pochutnáte si na mase a fazolích!


3.0897x
60 min
1×

Postup přípravy

Bílé fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme doměkka.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak libovolnou uzeninu.

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K poloměkkému masu přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření. Když je maso se zeleninou skoro měkké, přidáme tymián a rajčatový protlak. Uvařené fazole přidáme do polévky, vsypeme kousky uzeniny a zahustíme moukou rozšlehanou s kysanou smetanou. Čorbu dobře promícháme a společně vše povaříme asi 10 minut.

Čorba nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čorba

Zpět na recept