Recept na korpus, který dá víc práce, ale výsledek stojí za to.
Hodnocení
4.2
/ 5 (77x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Cukr2 lžíce
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Máslo100 g
Kakao2 lžičky
Čokoláda100 g
Hladká mouka 100 g
Sladká smetana3 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva1 lžička
Postup přípravy
Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a kakaem. Mouku můžeme prosít přes síty, bude kypřejší. Žloutkovou pěnu smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak střídavě přimícháme sníh a kakaovou mouku. Nakonec vmícháme 3 lžíce sladké smetany.
Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 °C a dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pak troubu vypneme a čokoládový korpus necháme v troubě ještě několik minut dojít. Pak formu s korpusem vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Čokoládový korpus plníme různými krémy podle chuti, ale mně chutnal jen tak samotný.
Zkusila jsem tento recept pro přípravu konopneho korpusu a musím říct že super �
Klára
Komentář k receptu Čokoládový korpus
Recept skvělý ,chutný akorát se mi dodělal v troubě :-) . Jediné co mi vadilo ,jelikož jsem to plnila marmeládou tak ,že byl fakt nízký ,ale určitě opět udělám :-)
Vláďa
nemohu si stěžovat
Dámy a pánové, tímto korpusem jsem vylepšil kávovou kuchyni. Je sice nižší, ale i přes to, jsem ho rozdělil na tři díly, protřel jahodovou marmeládou a potřel lehkou čokoládovou polevo a na vrchu jsem ho ozdobil pařížskou šlehačkou a neměl chybu - něco sako Sacher. Opravdu dobré, ne tolik nadýchané, ale čokoládově bombaistické. Jo přidal jsem tam trochu rumu - do těsta.
Vláďa
Michaela
Nemá to s korpusem nic společného.Těsto je příliš hutné a na klasickou dortovou formu o průměru 27cm je nízký.