Vaření.czReceptyČokoládové zdobené koblihy

Čokoládové zdobené koblihy

Recept na výborné zdobené koblížky.


4.917x
0
1×

Ingredience

těsto

70 gcukr
špetkasůl
3 lžícerum
4 ksžloutek
0.3 lmléko
80 gtuk
1 kscitron
40 gdroždí
600 ghrubá mouka

na ozdobu

1 ksčokoláda na vaření
sekané mandle
mleté mandle
sekané ořechy
mletý kokos

podle potřeby

olej na smažení

náplň

1 kelímeknutella

Postup přípravy

Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí s trochou cukru a trochou mouky. Promícháme a odložíme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Do zbylé mouky přidáme žloutky, zbytek cukru, trochu soli, citronovou kůru, zbytek mléka, rozehřátý tuk, rum a vykynutý kvásek. Propracujeme na hladké a tažné těsto, které nelepí. Přikryjeme ho utěrkou a dáme do tepla kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme ho na plát 1cm tlustý. Plát rozřízneme na polovinu. Z jedné půlky vykrájíme kolečka, na druhém polovičním plátu kolečka jen naznačíme. Na nevykrojené kolečko dáme vrchovatou lžičku nutelly a přiklopíme kolečkem vykrojeným. Okraje k sobě přiklopených koleček stiskneme po celém obvodu a poté ještě jednou vykrojíme, abychom odstranili stlačený okraj. Takto vytvarované koblihy ještě chvilku necháme kynout. Vykynuté koblihy vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách do červena (zhruba 2 - 3 minuty). Osmažené koblížky odkládáme do mísy vystlané papírovými ubrousky. Odsaje se tak přebytečný tuk. Zchladlé koblihy potřeme či pokapeme rozehřátou čokoládou a různě zdobíme např. oříšky či kokosem.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové zdobené koblihy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena