Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí s trochou cukru a trochou mouky. Promícháme a odložíme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Do zbylé mouky přidáme žloutky, zbytek cukru, trochu soli, citronovou kůru, zbytek mléka, rozehřátý tuk, rum a vykynutý kvásek.
Propracujeme na hladké a tažné těsto, které nelepí. Přikryjeme ho utěrkou a dáme do tepla kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme ho na plát 1cm tlustý. Plát rozřízneme na polovinu. Z jedné půlky vykrájíme kolečka, na druhém polovičním plátu kolečka jen naznačíme. Na nevykrojené kolečko dáme vrchovatou lžičku nutelly a přiklopíme kolečkem vykrojeným. Okraje k sobě přiklopených koleček stiskneme po celém obvodu a poté ještě jednou vykrojíme, abychom odstranili stlačený okraj. Takto vytvarované koblihy ještě chvilku necháme kynout.
Vykynuté koblihy vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách do červena (zhruba 2 - 3 minuty). Osmažené koblížky odkládáme do mísy vystlané papírovými ubrousky. Odsaje se tak přebytečný tuk.
Zchladlé koblihy potřeme či pokapeme rozehřátou čokoládou a různě zdobíme např. oříšky či kokosem.