Čokoládové brownie

Recept na čokoládový moučník s mírně tekutým vnitřkem.


4.522x
35 min
1×

Postup přípravy

Do misky dáme čokoládu nebo nutellu s 125 g másla a rozpustíme ve vodní lázni. Do jiné mísy dáme 4 vejce a spolu s cukrem mícháme, dokud nevznikne světlá hustá pěna. Do rozpuštěné čokolády s máslem přidáme světlou pěnu z cukru a vajec. Mouku prosejeme s kakaem a práškem do pečiva a vše přidáme k čokoládě.

Tuhé těsto vylijeme na pekáč s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch těsta nasypeme podle chuti strouhaný kokos, lentilky, piškoty nebo oříšky.

Moučník brownie pečeme asi 20 - 30 minut v troubě předem rozehřáté na 170 - 180 °C. Vnitřek by měl být mírně tekutý a těsto popraskané.

Čokoládové brownie servírujeme s kávou jako delikátní sladkost.
user-icon

autor Remy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové brownie

Zpět na recept