O tomto dezertu raději neříkejte nikomu před obědem, jinak zmizí dříve, než přijde na řadu. Recept doporučuji vyzkoušet!
Hodnocení
3.3
/ 5 (49x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Cukr200 g
Vejce4 ks
Máslo200 g
Kakao4 lžíce
Mléko3 lžíce
Hladká mouka 200 g
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Višňová marmeláda2 lžíce
Náplň
Cukr200 g
Máslo200 g
Krupice6 lžic
Strouhaný kokos200 g
Alpro nápoj original500 ml
Poleva
Máslo1 lžíce
Čokoláda na vaření200 g
Alpro nápoj original2 lžíce
Postup přípravy
Změklé máslo si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme hladkou mouku, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko a višňovou marmeládu. Vše dobře promícháme, až vznikne jednolité těsto.
Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme na menší plech či střední pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme asi půl hodiny.
Po upečení necháme korpus vychladnout a pak na něj naneseme náplň.
Na mírném ohni přivedeme k varu Alpro mléko a za stálého míchání do něj vsypeme krupici. Až směs zhoustne, vmícháme do ní změklé máslo, cukr a strouhaný kokos. Náplň naneseme na upečený korpus a uložíme buchtu do chladu.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázní budeme pomalu rozpouštět nalámanou hořkou čokoládu s máslem a Alpro mlékem, až vznikne hladká hmota. Polevu rovnoměrně naneseme na kokosovou vrstvu.
Před podáváním necháme čokoládovou buchtu s kokosem ještě alespoň 2 hodiny v chladu, aby čokoláda dostatečně ztuhla, aby nám poleva při krájení nepraskala. Při krájení průběžně namáčíme nůž v horké vodě.
Čokoládovou buchtu s kokosem podáváme jako velmi chutný moučník ke kávě nebo čaji.
dobrý den vcera jsem upekla.dnes budem ochutnavat.piskot jsem rozrizla,dala krem a navrch take.kremu je hodne.Tak mi to vypada jako krtkuv dort,taková kopule.az budu mit chvilku pridam foto a napísu jak chutnalo.Akorat krem jsem tolik nesladila a dala mene kokosu.Tak jsem zvedava jak bude chutnat.Zatim nashle.Ivca.
ivca
Dobry den,myslim,ze je mi vse jasne.Tak snad se mi to povede.Budu delat tento vikend pro navstevu.Zatim nashle Ivca
Eva
Re: super
Nemáte zač.
Jakmile budete něco potřebovat, klidně se ozvěte.
Eva
Druh mléka lze použít jakýkoliv (sojové, rýžové, kravské, obliné...).
Sojové mléko tam je proto, že je vhodné pro lidi, kteří mají alergii na mléko kravské, tudíž rostlinné je jeho zástupcem. Pokud netrpíte alergií, můžete dát do receptu "klasické" kravské mléko, které je zároveň i levnější variantou.
Rostlinná mléka koupíte buď na internetu ve "zdravých" e-shopech, ve zdravé výživě, ale v dnešní době jsou k dostání v široké síti hypermarketů (alespoň zúžený výběr).,
Co se týká krupice, tak v receptu se jedná o dětskou krupici. Pro spestření můžete použít i kukuřičnou krupici.
Postup výroby krému je následující : uvařit krupici, kterou necháme zcela vychladnout (když bychom dali do ještě horké krupice máslo, vše bychom mohli dělat od znova) a posléze do ní zašleháme máslo a kokos > vyšleháme hladký krém.
Forma je o průměru 24 cm.
Pěkný den :)
Terka
Re: co je??
Alpro original je klasické mléko bez příchuti od firmy Alpro, která ho pojmenovala Alpro original.