Čočková bašta

Obyčejná čočka dostane díky uzenému masu a vývaru úplně jinou a mnohem lepší chuť. Recept je jednoduchý a výsledek moc dobrý!


2.91140x
60 min
1×

Postup přípravy

Uzené maso vložíme do vody, přivedeme k varu a vroucí vodu slijeme. Maso zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar odložíme.

Propláchnutou a předem namočenou čočku zalijeme vodou tak, aby byla potopená a uvaříme ji téměř doměkka. Uvařenou čočku scedíme.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme 100 ml vývaru z uzeného masa, dobře promícháme a povaříme. Do tohoto základu vmícháme čočku. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, opepříme, okyselíme, osolíme a krátce povaříme.

Čočkovou baštu podáváme s kousky chleba a plátkem uzeného masa.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočková bašta

Zpět na recept