Čočka se slaninou a zeleninou

Pokud máte rádi čočku, zkuste ji uvařit pokaždé jinak. Tentokrát v receptu v kombinaci slaniny a zeleniny.


3.079x
60 min

Postup přípravy

Přebranou a propláchnutou čočku namočíme přes noc do studené vody.

Druhý den znovu propláchneme a uvaříme skoro doměkka.

Zeleninu oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a slaninu na něm zpěníme. Přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme zeleninu a jen lehce osmažíme.

Zeleninovou směs se slaninou přídáme k čočce a vaříme do změknutí. Čočku podle chuti opepříme, ochutíme kečupem, zelenými natěmi a nakonec osolíme.

Takto upravenou čočku podáváme s uzeným masem, pečenou uzeninou a doplníme čerstvým salátem nebo sladkokyselou sterilovanou zeleninou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka se slaninou a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.