Pokud máte rádi čočku, zkuste ji uvařit pokaždé jinak. Tentokrát v receptu v kombinaci slaniny a zeleniny.
Hodnocení
4.1
/ 5 (79x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Sůl
Máslo1 lžíce
Celer1/3 ks
Kečup6 lžic
Mrkev3 ks
Petržel1 ks
Čočka500 g
Mletý černý pepř
Petrželka1 svazeček
Postup přípravy
Přebranou a propláchnutou čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den znovu propláchneme a uvaříme skoro doměkka. Zeleninu oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme máslo a slaninu na něm zpěníme. Přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pak přidáme zeleninu a jen lehce osmažíme.
Zeleninovou směs se slaninou přídáme k čočce a vaříme do změknutí.
Čočku podle chuti opepříme, ochutíme kečupem, zelenými natěmi a nakonec osolíme. Takto upravenou čočku podáváme s uzeným masem, pečenou uzeninou a doplníme čerstvým salátem nebo sladkokyselou sterilovanou zeleninou.