Cizrnové pyré můžeme podávat jako přílohu, hlavní chod, dip či pomazánku. Recept je jednoduchý.
Hodnocení
3.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Kari1 lžička
Saturejka1 lžička
Kurkuma1 špetka
Cizrna2 hrnečky
Olivový olej2 lžíce
Sójová omáčka2 lžíce
Citronová šťáva1 lžíce
Jarní cibulka s natí1 svazek
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do 1 l vody. Druhý den ji scedíme, přilijeme novou vodu a uvaříme doměkka, vaření trvá cca 50 - 60 minut.
Uvařenou cizrnou šťouchadlem promačkáme, můžeme použít i mixér. Přidáme všechny ostatní suroviny - citronovou šťávu, sojovou omáčku a koření. Dochutíme solí. Pyré ředíme vývarem podle způsobu použití - na dip zředíme cizrnu více.
Cizrnové pyré s kari ještě můžeme doplnit osmaženou cibulkou. Celý svazek jarní cibulky důkladně očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibulku na olivovém oleji osmažíme dozlatova a pak ji rozmícháme v cizrnovém pyré.
Cizrnové pyré s kari podáváme jako přílohu i hlavní chod. Dobrá je i jako pomazánka či dip k namáčení.
Takhle připravená cizrna je výborná! Za mně mnohem lepší jako kombinace cizrny s římským kmínem (Falafel a Hummus), ale to je na každého chuti :) Já tam ještě přidala jedno celé malé máslo (na 500 g cizrny a dvojitou dávku všeho), jelikož cizrna je sama o sobě hodně suchá, a jenom z důvodu, aby toho bylo víc, jsem si opekla ještě batáty pokrájené na kostky :)