Recept na dezert z citrusových plodů, mandlí a čokolády, který je připravený za pár minut.
Hodnocení
2.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Sirup
Voda1 dl
Pomeranč2 ks
Citron1 ks
Cukr krupice3 lžíce
Skořice mletá2 špetky
Ostatní
Pomeranč2 ks
Mandarinky3 ks
Grapefruit2 ks
Na ozdobu
Lupínky mandlí
Čokoládové hoblinky
Postup přípravy
Citrusové plody podle vlastního výběru oloupeme a nakrájíme na kolečka silná zhruba 1 cm. Pokud použijeme grepy, nezapomeneme odstranit bílou slupku, která má hořkou chuť.
Dva pomeranče rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu.
Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj rovněž šťávu. Poté si připravíme sirup, kterým budeme ovoce polévat.
Do menšího hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, skořici, pomerančovou a citronovou šťávu a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Kolečka ovoce rozdělíme na talíře a přelijeme připraveným sirupem. Dezert posypeme sekanými mandlemi, čokoládovými hoblinkami a ihned podáváme.