Citronové želé

Jemné citronové želé zdobené čerstvým mangem a mátou.


3.0132x
35 min

Postup přípravy

Citrony důkladně opláchneme. Kůru z nich oloupeme a vymačkáme z nich šťávu, přičemž dbáme na to, aby v ní nezůstaly pecky. Kůru a šťávu dáme do hrnce, přidáme grepovou a rakytníkovou šťávu a tekutinu pomalu zahřejeme. Ochutíme ji kapkou octa. Mezitím rozmícháme želatinu ve 3 lžících studené vody a necháme ji asi 10 minut bobtnat. Pak ji za stálého míchání pomalu vlijeme do teplé, ne vroucí, šťávy a necháme ji rozpustit. Hrnec odstavíme a směs necháme trochu vychladit. Želé vlijeme do připravených pohárků nebo misek a necháme je asi 3 hodiny chladit. Před podáváním oloupeme mango, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na kostky. Studené želé zdobíme kousky manga a snítkou máty.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citronové želé

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena