Citronové kuřecí maso

Velice aromatické kuřecí maso na citronové šťávě, bylinkách a másle. Jídlo se dá také připravit v římském hrnci.


3.3135x
60 min
8×

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby je nakrájíme plátky podle porcí. Pak je potřeme kořením na gyros a jemně opepříme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.



Rozehřejeme si troubu. Citrony pořádně omyjeme, případně spaříme a ostrouháme z nich kůru. Pak ze poválíme po stole a vymačkáme z nich šťávu.
Do pekáče dáme máslo a pekáč vložíme asi na 2 minuty do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak do něj přidáme koření na gyros a bylinky, polovinu citronové šťávy, polovinu cibule a kuřecí maso. Nakonec maso posypeme citronovou kůrou a druhou polovinou cibule dáme zapéct.



Podle potřeby maso otáčíme a podléváme vývarem a vypečenou šťávou. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso podlijeme zbylou citronovou šťávou.



Masíčko krásně voní po citronu, másle a bylinkách.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové kuřecí maso

Zpět na recept