Citronové kousky

Vánoční cukroví potřené citronovou polevou a ozdobené ovocem.


3.0129x
60 min

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Z citronu důkladně vymačkáme šťávu. Plechy vyložíme pečícím papírem.

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, máslo, vejce, žloutek a citronovou šťávu. Zpracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme na jemně pomoučněném válu plát.

Formičkami vykrajujeme z citronového těsta různé tvary (menší jsou hezčí) a překládáme je na připravený plech. V předehřáté troubě na 170°C pečeme citronové kousky dorůžova. Po upečení je necháme vychladnout.

Vychladlé citronové kousky potíráme citronovou polevou a zdobíme kousky kandovaného ovoce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové kousky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty