Kuře vložíme do hrnce s vodou, cibulí, svázanými natěmi, bobkovým listem, několika zrnky pepře a se solí. Když začne voda vřít, odstraníme z povrchu pěnu a vaříme, dokud kuře nezměkne. Pak kuře vyndáme a necháme vychladit. Z citronu vymačkáme veškerou šťávu.
Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a tuku. Libové maso nakrájíme na drobné kousky.
Mezitím ve vývaru vaříme 20 minut rýži. Lžíce rýže by měly být zarovnané. Když je rýže měkká, přidáme maso. Polévku již nevaříme.
Ušleháme vejce a pomalu do nich vmícháme citronovou šťávu a trochu vychladlého vývaru. To vše, opatrně, aby se to nesrazilo, vmícháme do základu kuřecí polévky. Již nepřihříváme.
Hotovou citronovou polévku z kuřete ihned podáváme.
Zajímavé komentáře