Citronová polévka z kuřete

Polévka, kterou jsme poprvé ochutnali v Řecku a vyloudili jsme na ni i recept. Polévka z kuřete s bylinkami, vejci a citronovou šťávou.


3.0226x
60 min

Postup přípravy

Kuře vložíme do hrnce s vodou, cibulí, svázanými natěmi, bobkovým listem, několika zrnky pepře a se solí. Když začne voda vřít, odstraníme z povrchu pěnu a vaříme, dokud kuře nezměkne. Pak kuře vyndáme a necháme vychladit. Z citronu vymačkáme veškerou šťávu.

Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a tuku. Libové maso nakrájíme na drobné kousky.

Mezitím ve vývaru vaříme 20 minut rýži. Lžíce rýže by měly být zarovnané. Když je rýže měkká, přidáme maso. Polévku již nevaříme.

Ušleháme vejce a pomalu do nich vmícháme citronovou šťávu a trochu vychladlého vývaru. To vše, opatrně, aby se to nesrazilo, vmícháme do základu kuřecí polévky. Již nepřihříváme.

Hotovou citronovou polévku z kuřete ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronová polévka z kuřete

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.