Kdo pamatuje citronovou babetu, která se dřív prodávala? Tady je recept na přesně takovou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (71x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
23x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Solamyl10 dkg
Citron1 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 lžička
Cukr moučka25 dkg
Vanilkový cukr1 ks
Polohrubá mouka20 dkg
Hera1 ks
Postup přípravy
Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu šleháme, až získáme hustý krém. Postupně zašleháme vejce. Mouku, solamyl a prášek do pečiva promícháme a po troškách přidáváme do krému a opatrně promícháváme.
Těsto na citronovou babetu dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C.
Citronovou babetu po upečení nakrájíme a podáváme podle chuti.
Právě jsem ji upekla podle tohoto receptu a musim říct,že je opravdu super. I když hery v receptu se mi zdalo příliš mnoho, ubrala jsem jen 50g.Pekla jsem pri 175°C asi 40 minut. Žádný tuk z ni netekl, neplavala,byla krásně vláčná,tak akorát.
Markéta
Komentář k receptu Citronová babeta
Dnes jsem zkoušela tuhle babetu, a asi jako jediná doposud vyzkoušená se opravdu blíží chutí té " retro " kupované. Zkoušela jsem z Hery, ještě bych ráda zkusila z másla, Hera mi nějak moc nevoní.
Martina
Výborná
Zdravím, když jsem dělala těsto a viděla, jaká tuhá hmota z toho vznikla, nevěřila jsem, že z toho může být něco,co buchtu připomíná. Ale je to jednoduchá příprava a výsledek super!!!!!
Kajty
Re: Babeta
Pájinko, supeeer, díky za recepísek :) Chci se zeptat, jestli si někdo nepamatuje a nezná recept, na taky v tu dobu jako byla Babetka, jmenovalo se to myslím Sandra. Bylo to stejně nadýchané těsto jako babetka, ale byla vanilkovo-kakaová, jako bábovky. Prodávaly se ve staniolu, byla to taková kostka. Díky :) Mám na ní už hrozně dlouho chut :)