Čínský čajový pudink

Jednoduchý předkrm z tradiční čínské kuchyně.


3.17x
30 min

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksbílek
2 lžičkycukr moučka
2 lžičkyrýžové víno
1.5 lžícerýžová mouka
1 lžičkačajové lístky

Postup přípravy

Parní hrnec nebo hrnec s pařáčkem naplníme vodou, kterou přivedeme k varu. Zvlášt dáme vařit do hrnce nebo do varné konvice 1,5 šálku vody. Čajové lístky vložíme do malé čajové konvice a zalijeme malým množstvím horké vody. Po 5 sekundách vodu slijeme a konvici naplníme horkou vodou. Necháme stát 3 minuty, aby se čajové lístky vylouhovaly. Zatímco se louhuje čaj, smícháme v misce bílky, moučkový cukr, rýžové víno, mouku a špetku soli. Vytvoříme asi 1/2 šálku směsi, kterou vmícháme do šálku horkého čaje. Směs rozdělíme do malých misek nebo šálků, které by měly být tak velké, aby se vešly vedle sebe do pařáku v parním hrnci. Vaříme v páře asi 12-15 minut na mírném ohni.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínský čajový pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena