Čínské nudle s kuřecím masem a jarní zeleninou

Skvělé, rychlé a lehké jídlo pro všední dny i k venkovnímu posezení.


0.00x
35 min

Ingredience

směs

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 balenínudle
6 lístkůbazalka
1 lžičkaoregano
500 gkuřecí prsa
1 špetkamletý pepř
1 lžičkačervená paprika
1 balenízeleninová směs

Postup přípravy

Čínské nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu, můžeme samozřejmě použít i špagety.

Připravíme si masovou směs - kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme sladkou červenou papriku, oregano, bazalku a další koření podle chuti.

Maso zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje, počkáme, až pustí šťávu a necháme dusit pod poklicí. Těsně před změknutím přidáme směs mražené zeleniny, ale můžeme použít i sezonní čerstvou zeleninu - červenou cibuli, proužky různobarevných paprik, porek nebo nať z jarní cibulky, baby karotku a celé hrachové lusky. Zeleninu dobře promícháme s masem a necháme dusit doměkka.

Nakonec k masu se zeleninou vsypeme uvařené nudle nebo špagety a vše důkladně promícháme, necháme ještě chvíli společně prohřát.

Čínské nudle s kuřecím masem a jarní zeleninou ihned podáváme, nejlépe se sklenkou vína.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské nudle s kuřecím masem a jarní zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská