Čínské kuřecí soté

Lehké soté se zeleninou, bambusovými výhonky a kuřecím masem.


3.690x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí (nebo krůtí) prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do misky podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu koření na čínu, zakapeme slanou sójovou omáčkou a worcestrem. Maso v marinádě nesmí plavat. Zasypeme troškou solamylu, aby marináda na kuřátku při smažení zůstala.
Necháme chvilku odstát.

Mezitím si spaříme a oloupeme rajčata. Na kolečka nebo nudličky nakrájíme pórek a oloupaná rajčata. Do pánve nalijeme olej, aby se kuřecí kousky do 1/2 ponořily a vložíme je asi na 7 minut do rozpáleného oleje. Poté je vyndáme a do výpeku nasypeme nakrájený pórek, rajčata a bambusové výhonky. Přiklopíme a necháme dusit doměkka. Podle potřeby doléváme vodu.

Omáčku dochutíme podle chuti solí, pepřem, kořením na čínu, sójovou omáčkou a zahustíme solamylem. Nakonec vložíme zpět kousky masa do pánve se soté, 3 minuty necháme dojít.

Čínské kuřecí soté podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské kuřecí soté

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní