Půlku kuřete vykostíme a odstraníme kůži. Budeme potřebovat půl kila kuřecího masa, které nakrájíme na nudličky o délce asi 4 centimetry. Kuřecí maso dáme do pánve s rozehřátým slunečnicovým olejem a osmahneme. Okořeníme pálivou a sladkou paprikou, majoránkou a pepřem. Na pánvičku nalijeme jeden hrnek vody smíchaný s kečupem a necháme dusit.
Do hrnce s vroucí vodou dáme vařit těstovinová kolínka, ale klidně i jiné těstoviny, které máme rádi. Těstoviny ale nedovaříme úplně doměkka.
Když je maso měkké, vsypeme scezená a nedovařené kolínka do pánve a necháme je probublat společně s masem asi 1 minutu, další 2 minuty necháme v pánvi odstát.
Čínské kuřecí kung-pao podáváme rozdělené do hlubokých talířů a podle potřeby si každý na talíři pokrm dosolí.