Čínské česnekové kuře

Recept na chutně okořeněné a upečené kuře. Jedná se o výtečný oběd nebo večeři, který mě naučila dělat moje maminka.


4.47x
60 min
1×

Ingredience

1 kskuře

marináda

4-5 ksčesnek
1 kszázvor
3 ksbadyán
250 mlkuřecí vývar
0.25 lžičkymletá skořice
125 mlsójová omáčka
60 mlrybí omáčka
1 lžícehnědý cukr
0.25 lžičkymletý černý pepř

Postup přípravy

Do mísy dáme plátky zázvoru, česnek, mletou skořici, badyán, mletý černý pepř, tmavý cukr, sójovou omáčku a rybí omáčku. Dále přilijeme kuřecí vývar a dobře promícháme. Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme.

Naporcované kuře dáme do pekáče, přelijeme marinádou, zaklopíme a dáme péct na 60 - 80 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

Čínské česnekové kuře můžeme podávat s rýží.
user-icon

autor Zuzana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské česnekové kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská