Tato čína nemá s tou pravou téměř nic společného, je to však recept na chutnou masovou směs.
Hodnocení
4.2
/ 5 (23x)
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Olej3 lžíce
Solamyl1 lžíce
Žloutek2 ks
Cibule1-2 ks
Pórek1 ks
Chilli1/2 lžičky
Maggi1 lžíce
Sójová omáčka1 lžíce
Kuřecí maso1/2 kg
Mletá sladká paprika1 lžička
Worcesterská omáčka1 lžíce
Krájené žampiony1 balíček
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Podle potřeby
Olivový olej na smažení
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a pórek na kolečka.
Všechny ingredience (maso, koření, dochucovače a žloutky) kromě žampionů smícháme dohromady a důkladně promícháme. Masovou směs necháme nejméně 24 hodin v chladničce odležet.
Čínu po česku smažíme na rozpálené pánvičce s olivovým olejem a 5 minut před dokončením přidáme žampiony a dopražíme. Můžeme doplnit bílým zelím.
Čínu po česku podáváme s přílohou podle vlastního výběru.
to je v pořádku. Jen bych podotknul, že jedním ze základních znaků "číny" je to, že všechny ingredience jsou krájeny na stejný způsob: maso na nudličky, všechno na nudličky, maso na plátky, všechno na plátky, kostičky a tak.
Pro hnidopichy (:-D): z pórku ani cibule kostičku neuděláte, to dá rozum. Ale nakrájet tak, aby to byl aspoň čtvereček ve velikosti kostiček masa. :-)
Takže v tomto případě i pórek a cibule na nudličky... :-)
gapajaja
česká čína
Děkuji za připomenutí. receptu.Včera jsem naložila a dnes udělala.Jen jsem přidala zeleninu a výsledek super. Díky
Libuš Chroncová
Zelenina ?
Dobrý den,
recept je výborný, jen mi tam chybí zelenina - a to nemám na mysli oblohu. :)
maupka
Klasika
U nás doma tento recept také známe, jen byl pozapomenut ;) a nikdy neurazí - děkuji za připomenutí. Pouze vynechávám žloutky a olivový olej - ten už se dle mě trošku moc tluče se sojovkou a worcestrem.. Ale ještě jednou děkuji za oživení kuchařské paměti.