Cikánský hovězí guláš

Guláše jsou v Čechách velmi oblíbeným jídlem. A každý chutná jinak.


3.073x
90 min

Ingredience

20 gslanina
3 lžíceolej
2 kscibule
1 lžícehladká mouka
600 ghovězí maso přední
2 lžícerajský protlak
1 kssterilovaná okurka
2 kssterilovaná kapie

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibule oloupeme a jemně usekáme. Sterilovanou okurku i kapie nakrájíme nadrobno.

Na tuku rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, kousky masa, opepříme, osolíme a orestujeme. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva na tuku vydusí, vmícháme protlak, papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Opět šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sekané kapie s okurkou a prohřejeme.

Cikánský hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánský hovězí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena