Cikánský hovězí guláš

Guláše jsou v Čechách velmi oblíbeným jídlem. A každý chutná jinak.


3.073x
90 min

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibule oloupeme a jemně usekáme. Sterilovanou okurku i kapie nakrájíme nadrobno.

Na tuku rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, kousky masa, opepříme, osolíme a orestujeme. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva na tuku vydusí, vmícháme protlak, papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

Opět šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sekané kapie s okurkou a prohřejeme.

Cikánský hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánský hovězí guláš

Zpět na recept