Vaření.czReceptyCikánské věpřové řízečky

Cikánské věpřové řízečky

Kořeněné vepřové placičky s masem a pórkem.


4.321x
30 min
5×

Ingredience

směs

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
2 lžičkysůl
4 lžícesolamyl
pepř
2 lžícesojová omáčka
2 lžičkykari koření
2 lžičkymletá paprika
0.5 kgvepřová kýta
4 ksvajíčka
1 ksvětší pórek
2 lžičkyworčestrová omáčka

podle chuti

pálivá mletá paprika

podle potřeby

slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Na menší kostičky si nakrájíme omyté okapané maso, pórek krájíme přepůlený. Dáme společně s masem do mísy. Přidáme vejce, sojovku, worčestr, sůl, pepř, papriku, kari, nastrouhaný česnek, olej a vše zamícháme a do směsi přidáme solamyl. Vše důkladně promícháme a necháme aspoň 12 hodin odležet - nejlépe přes noc. Ze směsi tvoříme placičky a smažíme například na lívanečníku, jsou pak krásné placičky nebo jen tak na pánvičce. Podávám se zeleninovou oblohou, hranolky nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor petruse05


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánské věpřové řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena