Cibulový koláč s taveným sýrem

Chutný recept na slaný koláč pro gurmány.


4.720x
60 min

Postup přípravy

Hlubokou koláčovou formu s průměrem cca 30 cm vymastíme tukem, vyložíme plátem listového těsta tak, aby těsto po stranách asi 2 cm přečnívalo přes okraj formy.

Těsto na dně několikrát propíchneme vidličkou.

Očištěnou cibuli a uzeninu nasekáme nahrubo a poklademe na těsto do formy. Posypeme provensálským kořením.

Šlehačku zahřejeme (pozor - nevařit!) v hrnci a rozpustíme v ní sýr Apettito. Necháme vychladnout a pak ve směsi sýru a šlehačky rozšleháme vejce. Osolíme a okořeníme. Nalijeme do formy.

Povrch koláče posypeme nastrouhaným sýrem a okraje těsta přehneme dovnitř.

Koláč pečeme podle velikosti a výšky formy 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Vpíchnutím špejle zkusíme, zda je koláč hotový - na špejli není tekutá šlehačka.

Cibulový koláč s taveným sýrem je ideální jako večeře, menší porce jako předkrm nebo vydatná přesnídávka.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový koláč s taveným sýrem

Zpět na recept