Cibulová polévka

Jednoduchá tradiční česká polévka.


3.4236x
35 min
6×

Ingredience

sůl
50-100 gmáslo
2 kostkymasox
2-3 ksvelká cibule
2-3 lžícehladká mouka
2 lžícezakysaná smetana
mletý bílý pepř
1-1 lvroucí voda
mletý černý pepř

Postup přípravy

Očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo.

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zpěníme. Pak vmícháme mouku, rozmícháme a krátce restujeme, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme máslo nebo mouku. Za stálého míchání jíšku zalijeme vařící vodou, přidáme masox a polévku vaříme 10 - 15 minut na mírném plameni. Polévku osolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme polévku rozmixovat nebo propasírovat a zjemnit smetanou. Není to ale nutné, je dobrá i takhle.

Hotovou polévku podáváme s krutonky a zdobíme ji sekanou petrželkou. Můžeme ji zdobit smaženými kolečky cibule.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena