Očistíme cibuli a nakrájíme ji nahrubo.
V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zpěníme. Pak vmícháme mouku, rozmícháme a krátce restujeme, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme máslo nebo mouku. Za stálého míchání jíšku zalijeme vařící vodou, přidáme masox a polévku vaříme 10 - 15 minut na mírném plameni. Polévku osolíme a opepříme. Pokud chceme, můžeme polévku rozmixovat nebo propasírovat a zjemnit smetanou. Není to ale nutné, je dobrá i takhle.
Hotovou polévku podáváme s krutonky a zdobíme ji sekanou petrželkou. Můžeme ji zdobit smaženými kolečky cibule.
je vidět ,že nemáš co na práci,,, vývar dělám když mám čas, ale dost používám " kostičku " karpatského bujonu je skvělý,ne tak aromatický jako hovězí, i do omáček...když má někdo, práci,děti ,domácnost?? ten čas na poskakováni u plotnny a po sháněni morkových kosti,,, ,ano když je vidím koupím, ale neshánim. Všem " kostičkářům " přeji přijemné vařeni a dobrou chuť
Jan
Komentář k receptu Cibulová polévka
Moc děkuji za tento rychlý a dobrý recept. Včera večer jsem náhle dostal chuť na něco teplého, a vzhledem k tomu, že jsem doma neměl moc surovin, našel jsem si recept na tuto jednoduchou polévku. Dělal jsem něco takového poprvé, ale povedla se. Vynechal jsem smetanu a přidal trochu česneku a sýra, a byla opravdu vynikající.
Barborka
Komentář k receptu Cibulová polévka
Tak dnes jsem varila poprve... Jisku jsem zalila studenou vodou a nakonec jsem pridala i libecek. Vyborna polevka :)
lumik
Re:
horká jíška se opravdu horkou vodou nebo vývarem nezalévá,vždy chladná jíška do horkého vývaru a obráceně
eva
Komentář k receptu Cibulová polévka
Cibulovou polévku jsem vařila poprvé v život až dnes a to jsem čerstvá důchodkyně! Co pořád denně vařit a vymýšlet. Přišla jsem na tento recept a uvařila. Polévka byla vynikající, moc jsme si pochutnali. Na talíř jsem přidala jsem osmažený rohlíček, no prostě neměla chybu. Tak díky za inspiraci!!!