Cibulová omáčka

Recept na jednoduchou omáčku vhodnou k masu.


3.417x
20 min
2×

Postup přípravy

Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zalijeme vodou a necháme vařit.

Omáčku rozmixujeme, aby byla hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být.

Cibulová omáčka se hodí k vařenému masu s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo rýží.
user-icon

autor Vločka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.