Cibulová kotleta

Vepřové kotlety v cibulové omáčce, která je zjemněná smetanou.


2.9772x
20 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Po částech ji opečeme dozlatova na oleji. Mezitím vepřové kotletky omyjeme a osušíme. Ve druhé pánvi je na zbylém oleji opékáme po každé straně 2-3 min. Poté je osolíme a opepříme, pevně zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Kolečka cibule poprášíme mletou paprikou a dobře zamícháme. Vyjmeme z pánve. Do vypečeného tuku nalijeme smetanu, rozmícháme a povaříme. Kotlety rozdělíme na talíře s kolečky opečené a okořeněné cibule a podáváme se smetanovou šťávou. Posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulová kotleta

Zpět na recept