Vaření.czReceptyCibulová francouzská polévka

Cibulová francouzská polévka

Snadnější verze cibulové polévky.


5.05x
60 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
5 šálkůvývar
55 gmáslo
750 gcibule
2 lžičkyhladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Do hrnce vložíme máslo a cibuli. Smažíme za častého míchání zvolna asi 35 minut dozlatova. Pak přidáme mouku a česnek a ještě chviličku smažíme. Přiléváme vývar nebo vodu s bujónem. Cibulovou polévku vaříme ještě asi 20 minut. Dochutíme solí a pepřem, pro dospělé přilijeme trochu bílého vína. Cibulová francouzská polévka je nejlepší teplá. Lze doplnit opečenými plátky veky a nastrouhaným sýrem.
user-icon

autor Randuška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cibulová francouzská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena