Cibulo-česneková polévka

Něco zdravého a netučného. Recept alá Jiřík.


3.04x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
5 ksbrambory
2 kscibule
1.5 lvoda
1 balíčeklučina
1 špetkamletý kmín
2 lžícerostlinný olej
1 špetkamletý zázvor
1 kostkazeleninový bujón
1 svazečekpetrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Cibule očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme v kastrolu na oleji nebo másle dorůžova. Zalijeme částí vody a necháme asi čtvrt hodiny povařit.

Mezitím si oškrábeme brambory a pokrájíme na menší kousky. Poté ručním šlehačem rozsekáme cibuli v kastrolu na krémovitou hmotu. Přidáme pokrájené brambory, zbytek vody, koření, zeleninový bujón(není nutný), sůl podle chuti a vaříme opět přibližně čtvrt hodiny do změknutí brambor. Pak přidáme lučinu, kterou rozkvedláme v polévce a necháme lehce přejít varem. Nakonec polévku odstavíme, vmícháme do ní rozmačkaný česnek a posypeme pažitkou nebo petrželkou.

Cibulovou-česnekovou polévku podáváme podle chuti s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Brouk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulo-česneková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena