Ciambellone

Tradiční italské velikonoční pečivo.


3.0287x
60 min

Ingredience

6 ksvejce
2 hrnkymléko
8 hrnkůmouka
prášek do pečiva
2 lžičkyskořice mletá
2 hrnkycukr moučka
2 lžičkyvanilkový cukr
1 hrnekolivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva
kůra z 1 citronu
mléko (zdobení)
cukr krupice
barevné zdobení (čokolávová rýže)

Postup přípravy

Na pomoučeném válu zpracujeme těsto z mouky, vajec, cukru, mléka, skořice, olivového oleje, prášku do pečiva a citronové kůry. Těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké.

Poté je rozdělíme na 4 díly, z nichž vyválíme delší válce, které svineme do spirály. Ty potřeme mlékem, posypeme cukrem a barevným sypáním. Pečeme dozlatova asi 40 minut při 170 °C.

Zdroj: Bertolli.cz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ciambellone

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena