Chuťovky s uzeným lososem

Jemné jednohubky z lučiny a uzeného lososa s jarní cibulkou, kapary a olivami.


4.740x
35 min
1×

Postup přípravy

Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Část zelené natě odložíme stranou. Polovinu uzeného lososa jemně usekáme a zbytek nakrájíme na menší kousky, které použijeme na ozdobu. Olivy necháme okapat a pak je nakrájíme na kolečka. Okapané kapary jemně usekáme.

Lučinu vyšleháme s máslem, zakysanou smetanou, citronovou šťávou a majonézou dohladka. Pak vmícháme usekaného uzeného lososa, kapary a jemnou cibulku. Směs podle potřeby osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Bagetky nebo celozrnné rohlíky nakrájíme na kolečka, vidličkou naneseme pomazánku a jednohubky ozdobíme kouskem uzeného lososa, kolečkem olivy a natí jarní cibulky.

Chuťovky s uzeným lososem jsou výborným pohoštěním k vínu při nejrůznějších oslavách jako je například Silvestr.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chuťovky s uzeným lososem

Zpět na recept