Chutný tmavý chléb

Nenáročný recept na křupavý chléb.


5.013x
60 min
1×

Postup přípravy

Celozrnnou pšeničnou mouku a hladkou mouku prosejeme do větší mísy. Do mísy přidáme sušené droždí, sůl, kmín a podle potřeby vlažnou vodu. Vodu přiléváme pomalu, nemusíme dát všechnu.

Těsto hněteme do takové konzistence, aby se nám přestalo lepit na mísu. Nelepkavé těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, dokud se nám nezdvojnásobí (přibližně hodinu).

Připravené těsto ještě jednou propracujeme. Vytvoříme bochník, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem a přikrytý bochník necháme ještě jednou na 30 minut kynout.

Bochník potřeme vodou a vložíme péct do trouby předehřáté na 180 °C asi 50 - 60 minut. Upečený tmavý chléb ještě horký přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout.

Chutný tmavý chléb nakrájíme a podáváme obložený naší oblíbenou uzeninou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný tmavý chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká