Chutný pivní chléb

Snadný recept na křupavý chléb, který se výborně hodí jako příloha k různým pokrmům.


5.06x

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do piva, pořádně promícháme, do směsi prosejeme obě mouky promíchané se solí a přidáme i kmín. Hněteme, dokud těsto nepřestane být lepivé, případně přidáme trochu hladké mouky. Počítejme ale s tím, že během kynutí těsto ještě vyzraje a bude zpracovatelné lépe. Těsto necháme hodinu odpočívat (v misce vymazané olejem) a poté vytvarujeme a vložíme do moukou vysypané ošatky nebo vymazané chlebové formy. Chléb necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (přibližně 2 ? 3 hodiny). Troubu rozehřejeme na 220 °C, dospod položíme kastrůlek s vařící vodou, chleba z ošatky vyklopíme na rozpálený plech a pečeme, dokud chleba není hezky zlatý a na poklep nezní dutě. Chutný pivní chléb po vychladnutí nakrájíme a podle chuti podáváme k různým příležitostem. Úžasně bude chutnat například s kvalitním máslem a pažitkou. Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný pivní chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena