Chutný hovězí guláš

Výtečný hovězí guláš s houskovými knedlíky. Výborný tradiční recept.


3.173x
160 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžícemajoránka
500 gcibule
3 lžícesádlo
500 ghovězí maso
1 lžícemletý kmín
1 lžícerajský protlak
2 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hovězí maso nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme sádlo a nakrájenou cibuli na něm orestujeme dohněda. Zasypeme mletou paprikou, dobře promícháme a postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla. Potom přidáme kousky masa, ze všech stran je opečeme a dobře mícháme. Když je maso orestované, osolíme (asi 10 špetek soli) a opepříme. Přidáme lžíci rajského protlaku, dobře promícháme a zalijeme malým množstvím vody (asi 2 dl). Do základu přisypeme kmín, prolisovaný česnek a necháme dusit na co nejnižší teplotě. Guláš stále hlídáme, občas promícháváme a přiléváme vodu po menším množství. Po asi hodině a půl maso ochutnáme a pokud je měkké, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku. Hovězí guláš povaříme ještě asi 10 minut. Guláš nemusíme a ani bychom neměli zahušťovat, postaral se o to rozvařený cibulový základ. Jediné povolené zahušťovadlo je v případě potřeby chlebová strouhanka. Chutný hovězí guláš podáváme posypaný čerstvě nakrájenou cibulí nejlépe s houskovým knedlíkem, případně s bramboráky nebo těstovinami.
user-icon

autor Lenuše


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný hovězí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena