Chutné hovězí kostky

Jeden z mnoha receptů na přípravu hovězího masa s velmi dobrou chutí.


3.056x
75 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na rozpáleném oleji (přímo v papiňáku) osmahneme dozlatova cibulku. Přisypeme papriku a vsypeme kostky masa, které za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Zaprášíme moukou, kterou necháme zasmahnout, postupně podléváme, až na potřebné množství. Osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Mícháme důkladně, aby se omáčka ode dna nepřipalovala. Přidáme masox, papiňák uzavřeme a necháme 40 minut vařit. Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku na ně přecedíme přes jemný cedník. Měla by být hustá. Na pánvi částečně vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, osmahneme na ní oloupané a naplátkované párky a vzniklou směs vmícháme do uvařené omáčky. Vše ještě dohromady chvíli povaříme a podáváme s knedlíky podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chutné hovězí kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena