Chutné hovězí kostky

Jeden z mnoha receptů na přípravu hovězího masa s velmi dobrou chutí.


3.056x
75 min

Ingredience

5 lžicolej
sůl
1 kostkamasox
mletý pepř
4 lžícehladká mouka
70 ganglická slanina
1 lvroucí voda
1 lžícesladká mletá paprika
2 lžícerajský protlak
2-3 kscibule (větší)
800 ghovězí maso zadní
100 gjemné párky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

Na rozpáleném oleji (přímo v papiňáku) osmahneme dozlatova cibulku. Přisypeme papriku a vsypeme kostky masa, které za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Zaprášíme moukou, kterou necháme zasmahnout, postupně podléváme, až na potřebné množství.

Osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Mícháme důkladně, aby se omáčka ode dna nepřipalovala. Přidáme masox, papiňák uzavřeme a necháme 40 minut vařit.

Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku na ně přecedíme přes jemný cedník. Měla by být hustá.

Na pánvi částečně vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, osmahneme na ní oloupané a naplátkované párky a vzniklou směs vmícháme do uvařené omáčky.

Vše ještě dohromady chvíli povaříme a podáváme s knedlíky podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutné hovězí kostky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.