Jednoduchý recept na výbornou pečenou kachnu pro celou rodinu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (58x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Celý kmín
Ostatní
Jablko2 ks
Kachna1 ks
Postup přípravy
Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme uvnitř i venku.
Jablka zbavíme slupky a naplníme jimi vnitřek kachny.
Pokud jsou jablka příliš velká, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na kostky a kachnu naplníme kostkami jablek.
Kachnu umístíme do kastrolu, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a kastrol přikryjeme poklicí. Pokud pečeme kachnu v pekáčku, překryjeme pekáček alobalem a pečlivě utěsníme po stranách. Kachnu pečeme na 210 °C v troubě jednu a čtvrt hodiny.
Poté pokličku nebo alobal sejmeme a kachnu dopečeme za častého podlévání dozlatova.
Kachnu nakonec vyjmeme, jablka odstraníme a vyhodíme.
Kachnu pečenou s jablky můžeme podávat se všemi druhy běžných knedlíků, opečenými nebo vařenými brambory, bramboráčky a bílým nebo červeným dušeným zelím.
Ano, kachnu s jablky mám rád. Jezdím si pro polotovar, tedy pro naplněnou kachnu do Polska. Je čerstvá, je krásná je jako ze dvorka. Mám to ze Šumperka do prvního polského městečka 38 km. V malém městečku za čárou nakoupám VŠE mnohem levněji a kvalita zboží je opravdu neskutečná. Mslím masné výrobky. No a pak onu sádelnatou kachnu peču stejně jak je uvedeno. Ke kachně dobré kysané zelí a pozor, pouze bramborový knedlík. Ten houskový, to je snad jen zvrhlost v Čechách.