Chřestová polévka

Krémová polévka z chřestu zdobená ořechovými hoblinkami.


3.2236x
35 min
3×

Postup přípravy

Chřestové výhonky oloupeme. Odřízneme a odložíme špičky. Chřest nakrájíme na 2 cm široké plátky.

V hrnci rozpustíme máslo a všechen nakrájený chřest na něm podusíme. Směs zaprášíme moukou a zpěníme dozlatova. Vše podlijeme mlékem a vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak polévku rozmixujeme, přidáme kousky chřestu, smetanu a necháme mírně vařit dalších 5 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem, cukrem a sherry.

Na teflonové pánvi opražíme lískové hoblinky.

Chřestovou polévku podáváme teplou. Zdobíme zakysanou smetanou a praženými lískovými hoblinkami.

Foto: Profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestová polévka

Zpět na recept