Chřestová dýně plněná sýrem

Opět jedno chutné a zdravé jídlo pro vegetariány a pro milovníky experimentů.


3.038x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 lžícemáslo
2 šálkymléko
1 lžícedroždí
1 ksdýně
1 lžícehrubá mouka
2 lžícesójový olej
2 lžícesekaná petržel
2 šálkysójový sýr
1 ksnamočená houska

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme jadérka a posolíme.

Máslo utřeme s 1 žloutkem, namočenou žemli vymačkáme a vmícháme k utřenému máslu. Osolíme, přidáme syrové droždí, sójový sýr a petržel.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Směsí naplníme připravenou dýni, kterou následně převážeme nití a z obou stran ji osmažíme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. V mléce rozšleháme zbylý žloutek, přidáme mouku a nakonec vmícháme tuhý sníh. Hmotu nalijeme na dýni a zapékáme asi půl hodiny.

Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestová dýně plněná sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.